La nostra primera Sardinada
La jornada va començar a primera hora del matí amb molta il·lusió.
Ens vam dirigir cap a Llançà, un municipi encantador situat a la Costa Brava nord, a la comarca de l’Alt Empordà, just al nord del Cap de Creus.
Llançà combina mar, muntanya i tradició, i és un lloc ideal per començar una sortida com aquesta.
Un cop allà, vam gaudir d’un bon esmorzar a base de sardines ben fresques, preparades com cal.
Era una manera deliciosa de començar el dia i, per a molts, tot un homenatge a la cuina de tota la vida.
Després, vam aprofitar per fer una passejada tranquil·la pel poble.
Amb l’energia recarregada i ganes de continuar, vam pujar a l’autobús i vam posar rumb cap al Port de la Selva, un altre poble costaner amb
una forta identitat marinera.
Tot i que té poc més d’un miler d’habitants, a l’estiu arriba a multiplicar per deu la seva població.
Malgrat això, conserva l’essència d’un poble tranquil, amb un urbanisme que respecta l’estructura tradicional dels antics ports pesquers.
Allà, ens va rebre un vent molt fort, que donava caràcter a l’escenari i ens recordava la força de la natura en aquest indret de la Costa Brava.
Tot i el vent, vam aprofitar per passejar pels seus carrerons estrets, plens d’història, i vam gaudir d’un bonic recorregut a la vora de un mar
molt brau amb ones espectaculars.
Amb la brisa marina encara al rostre, vam reprendre el camí cap al restaurant Jou Vell, on ens esperava un bufet abundant i variat.
L’oferta gastronòmica era generosa, amb plats per a tots els gustos, que van permetre que cadascú pogués fer el seu dinar a mida.
Postres dolces, cafè i converses animades van posar el punt final al dinar.
Per acabar d’arrodonir el dia, vam fer una curta però agradable parada a Peralada, un poble ple d’elegància i història.
Vam aprofitar per passejar tranquil·lament pels seus jardins ben cuidats, tancant la jornada amb un moment de calma i bellesa.
Va ser un dia fantàstic que ens deixa ganes de repetir.
Gràcies a tots els qui hi vau ser, i als qui no vau poder venir: us esperem a la pròxima!
La primera sardinada ja és història… però segur que no serà l’última
28 de maig de 2025