Estada a Blanes (Octubre 2021)

Un grup de persones han gaudit d’uns dies de lleure a la Costa Brava.

Conèixer la ciutat. 

Blanes és una vila i municipi de Catalunya situat a la comarca de la selva, cap de la batllia (partit judicial) de blanes. La vila dona entrada a la Costa Brava des de les comarques barcelonines.

Amb un clima excepcional i unes cales úniques, però és molt més que sol i platja. És esperit mediterrani i autèntic, reflex d’una ciutat viva i dinàmica.

Blanes és inspiració, és calma, és desconnexió, és descobrí, és mediterrània i alegre, una ciutat amb una agenda festiva i d’esdeveniments, al llarg de tot l’any, que té el seu moment més fascinant al juliol, quan se celebra el concurs internacional de focs de la costa brava, festival de llum, colors i fum amb més de cent anys d’història.

Platges i cales amb bandera blava, aigües transparents i sorra blanca. Quatre quilòmetres de costa per a gaudir-la com cadascú vulgui. Per fer-hi de tot o només per estar-s’hi. Per anar sol o en família, amb amics o amb coneguts, cercant energia o calma, activitats o tranquil·litat. Platges que enamoren.

El mar ha configurat la vida i la història de Blanes. Avui, el seu port combina la dedicació pesquera amb l’esportiva i la seva dàrsena, amb capacitat per a més de 300 amarradors, ofereix tots els serveis necessaris per a la pràctica nàutica. Mentre, a la llotja de pescadors, com sempre, s’hi continuen celebrant les subhastes de peix cada tarda. El castell de Sant Joan guia als patrons cap a port segur.

Cada dia, els pescadors de Blanes ofereixen el regal del mar. Cada dia, els pagesos de la Tordera porten els fruits de la terra. Així és fàcil poder oferir el millor d’ambdós mons i estimular la creativitat de comerços i restaurants. Verdures i fruites, dolços d’autor, peix i marisc fresquíssim, vins, caves i cerveses artesanes… un mercat obert tot l’any!

Un jardí històric de gran bellesa, i un altre de tropical, conviden a la calma i al descobriment d’espais tranquils i elegants. Marimurtra és un jardí naturalista i romàntic, un bé cultural d’interès nacional que manté l’esperit noucentista i que forma part de la comunitat internacional de jardins botànics. Pinya de rosa és una de les biblioteques cactològiques vivents més interessants d’Europa, amb més de 7.000 espècies d’arreu.

Ruyra, Alemany, Maragall o Bolaño, cognoms de poetes i escriptors que varen trobar la seva inspiració a Blanes i dels quals tenim referències en itineraris, rutes i patrimoni de la vila. Estiuejants il·lustres alguns, blanencs uns altres, la ciutat ha estat lloc d’acolliment i de creació al llarg dels segles.

Amb una ubicació estratègica i 40.000 m2 de superfície, la ciutat esportiva de Blanes és un espai únic a la Costa Brava, que disposa d’espais versàtils per a dissenyar i promoure tot tipus d’esdeveniments: esportius, musicals, socials o d’empresa, fires i exposicions… possibilitats infinites i serveis de primer nivell.

 

Date

18 d'octubre de 2021