Sant Jordi amb roses, farigola i llibres (Abril 2019)

El dia 23  es va obsequiar amb roses i llibres a tots, socis i sòcies i el dia 24 es va fer el “Cafè-Concert”.  “Fer Cultura ens fa més forts “ i, és el que ens vàrem proposar la tarda del dia 24 d’abril.
I quins millors ingredients per aconseguir-ho: la literatura i la música, la lectura i el cant.

 

Llegir ens fa més lliures perquè ens ajuda a imaginar altres vides, a comprendre la diferència, a conèixer altres realitats, a viatjar a altres mons, a menjar en altres taules. Ficar-nos en cors que no són nostres, espiar ments i ànimes desconegudes. Llegir ens fa més rics de paraules i coneixement, fantasia, pensament i tolerància.

 

I la música? La música és l’art més directa, entra per l’oïda i va directament al cor. En la música no existeixen ni les fronteres, ni els límits, ni la raça, ni les diferències… La música és la clau de la llibertat. Podem dir el que volem quan volem i expressar qualsevol de les emocions.

 

La Poetessa Montse Llorens de Manlleu, ens va llegir diversos dels seus poemes. Els poemes musicats van ser interpretats per la Coral “Les Veus del Ter” i llegits pels alumnes del taller de català del Casal. També la Coral de “l’Institut del Ter” ens va oferir una magnífica interpretació de quatre cançons en català, anglès, francès i castellà.

 

Vàrem gaudir d’una tarda cultural molt agradable i, que ben segur, ens va ajudar a sentir-nos més forts i més lliures.

Date

23 d'abril de 2019