Caves Romagosa-Torné, Montblanc i calçotada a Valls (Març 2022)

 La història de les Caves Romagosa Torné es remunta a vuit generacions enrere dedicades al cultiu de vinyes de propietat. El celler formava part de la Masia Romagosa, que data del 1864, fins que els propietaris de l’empresa van decidir edificar unes instal·lacions modernes al costat de la casa antiga, situada al terme municipal de Sant Martí Sarroca, a la comarca de l’Alt Penedès.

 

 

Elaboren vins i caves a partir de les vinyes situades a 300 metres sobre el nivell del mar. Tenen dues branques de producció, la tradicional i l’ecològica. De la primera surten quatre vins (blanc, rosat i dos negres) i els sis caves (rosat, brut i semisec) i, de la segona, els productes ecològics batejats amb el nom de Carícia són un vi blanc, un de negre i un cava.

 

 

Montblanc és un poble i municipi de Catalunya, capital de la comarca de la Conca de Barberà. Té una població de 7.364 habitants (2019) i amb una superfície de 91,11 km² és el municipi més gran de la comarca.

 

El poble té el títol de Vila Ducal des de 1387. El nucli antic fou declarat Conjunt Monumental i Artístic el 1947. El 1998 les pintures rupestres del terme foren declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO com a jaciment de l’Art rupestre de l’arc mediterrani de la península Ibèrica. Montblanc és al sud de la comarca, al centre de la depressió formada pels rius Anguera i Francolí. El terme municipal està delimitat, a grans trets, per la serra de Miramar i les Muntanyes de Prades.

 

L’arrelament d’aquest passat ha cristal·litzat en la concorreguda Setmana Medieval, que té l’origen en la llegenda de sant Jordi i el drac, situada pel costumista Joan Amades a la capital de la Conca de Barberà. Completen aquest extraordinari fris patrimonial els seus jaciments arqueològics, des de pintures rupestres paleolítiques fins a restes d’assentaments ibers.

 

 

La calçotada de Valls

Parlar de Calçotades a Casa Fèlix és parlar de tradició. Més de 50 anys oferint la calçotada de Valls, amb calçots de proximitat i salsa d´elaboració pròpia.

 

Amb l’arribada dels mesos més freds, els calçots estan al millor punt, amb una mida i dolçor idonis. Les sarments cremen, les graelles s’escalfen, i reunir-se amb la família i amics a gaudir de la gran calçotada a Valls és un pla gastronòmic que serà de pas obligat a la teva visita per la zona de Valls i el Camp de Tarragona.

 

Delecta el teu paladar amb les nostres delícies a la graella, el complement ideal d´una bona Calçotada.

 

Entre botifarres, carn de xai i carxofes de temporada acompanyades d’unes delicioses mongetes saltejades i amb una bona copa de vi, et garantim que no te n’aniràs sense tastar la nostra crema catalana feta a casa. Sens dubte tota una aventura gastronòmica pròpia de la nostra regió.

Date

3 de març de 2022