Noruega 2023

 

 

Dia 11- MANLLEU-BARCELONA-OSLO.

 

 

Arribada a la ciutat, panoràmica i dinar. A la tarda visita de la ciutat. Carrer principal Karl Johan, el Parc Frogner, on es troben les polèmiques escultures de Gustav Vigeland, el Palau Real, l’Ajuntament, on es lliura el Prime Nobel de la Pau, i la fortalesa medieval d’Akershus.

 

 

Acomodació a l’hotel sopar i allotjament.

 

 

DIA 12-OSLO-LILLEHAMMER.

 

 

Esmorza a l’hotel i en ruta cap a Llllehammer, visita del Museu Maihaugen. El museu exterior més gran de Noruega. Té més de 200 edificis de diferents èpoques i fins i tot una església de fusta de l’època vikinga cristiana, Garmo Atavkrkje, que donen una idea de la forma de vida de l’antiga comunitat rural.

 

 

Trasllat a l’hotel. Sopar i allotjament.

 

 

Dia 13-LLLLEHAMMER-CARRETERA DELS TROLLS-GEIRANGER.

 

 

Desprès d’esmorzar continua el recorregut rumb al fiord Geiranger, travessant una de les carreteres més famoses del país, la carretera dels Trolls (Trollstigen), una espectacular carretera de muntanya considerada una obra mestra de l’enginyeria que supera gairebé 800 m. de desnivell.

 

 

Aquest camí és una impressionant ruta de carretera on el camí serpenteja, puja i baixa al llarg de vessants escarpats. Pel camí, parada per dinar a un restaurant local. Abans d’arribar al destí, recorregut amb ferri des de Linge cap a Eidsdal, recorrent després la famosa ruta anomenada El Camí de l’Àliga, fent parada al famós mirador de Ørnesvingen.

 

 

Arribada a l’hotel. Sopar i allotjament.

 

 

Dia 14-GEIRANGER-NORD DE SOGNEFJORD.

 

 

Esmorzar i seguim el viatge cap a Sognefjord, fent un recorregut en un mini creuer pel fiord de Geiranger. Una de les passejades més espectaculars del dia, un passeig amb vaixell fins arribar a la localitat de Hellesylt, podent admirar durant el trajecte la famosa cascada de les 7 Germanes i l’altra coneguda com la cascada Del Pretendent (situada davant de la de les 7 Germanes).

 

 

Arribada a Hellsylt, desembarc i continuació fins a la Glacera de Briskdal, amb el transport anomenat Troll Cars que deixa al peu de la glacera.

 

 

Dinem i a la tornada parada a la Glacera de Fjaerland.

 

 

Sopar i allotjament a l’hotel.

 

 

Dia 15-NORD DE SOGNEFJORD-HARDANGERFJORD.

 

 

Després d’esmorzar, sortida direcció al Fiord de Hardange. Trajecte amb ferri des de Manheller cap a Fodnes, travessant després un dels túnels més llargs de Noruega, el túnel de Lærdal que arriba a la localitat de Flàm, mini creuer pel Fiord dels Somnis, de de Flàm fins a Gudvangen. El Fiord Sognefjord junt amb el Geiranger son declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

 

 

El Sognefjord és el més llarg i profund del país, consta de 204 Km. de longitud i de 1.300 metres de profunditat, té dos braços, l’Aurland i el Naeroy,sent també aquest últim declarat Patrimoni de la Humanitat, durant el recorregut per aquest majestuós paisatge s’observen grans muntanyes, espectaculars cascades i cassetes assentades a les ribes.

 

 

Arribada a Gudvangen i dinar a un hotel de la localitat. Després sortida de nou cap a Flàm, per fer una panoràmica amb el tren del mateix nom, una obra d’enginyeria admirable.

 

 

El recorregut d’anada i tornada és una de les principals atraccions turístiques de Noruega per la seva espectacularitat.

 

 

Sopar i allotjament a l’hotel.

 

 

Dia 16-HARDANGERFJORD-BERGEN.

 

 

Esmorzar al hotel i després en ruta direcció a Bergen La Capital dels Fiords, parada per dinar i tot seguit una visita panoràmica de la ciutat, uns dels punts interessants son el mercat del peix i la zona de Brigant.

 

Recorregut d’anada i tornada amb el funicular de la muntanya Fløien per admirar les meravelloses vistes de la ciutat des de el cim.

 

 

Sopar i allotjament a l’hotel.

 

 

Dia 17 BERGEN-BARCELONA.

 

Esmorzar a l’hotel i ultima passejada per la ciutat abans del trasllat cap a l’aeroport per la tornada a Barcelona i després a Manlleu.

 

 

Final del espectacular viatge.

 

A gaudir dels records.

 

Date

2 de juliol de 2023